Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, afirmă că ţara nu urmăreşte să cucerească, să ocupe sau să guverneze Fâşia Gaza după ce războiul cu Hamas se încheie, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benjamin Netanyahu a declarat pentru televiziunea americană Fox News că va fi nevoie de ”o forţă credibilă” pentru a intra în enclavă dacă este necesar să prevină apariţia unor ameninţări militare.

”Noi nu urmărim să cucerim Gaza, nu urmărim să ocupăm Gaza şi nu urmărim să guvernăm Gaza”, a spus el, adăugând că va fi nevoie de o guvernare civilă, dar şi că Israelul va trebui să se asigure că un atac precum cel din 7 octombrie, în care Hamas a ucis circa 1.400 de oameni, nu mai are loc din nou.

”Aşadar, trebuie să avem o forţă credibilă care, dacă este necesar, va intra în Gaza şi îi va ucide pe ucigaşi. Pentru că asta este ceea ce va preveni re-apariţia unor entităţi asemănătoare Hamas”, a afirmat el.

Afirmaţiile lui Netanyahu din cursul acestei săptămâni sugerau că Israelul va fi responsabil de securitatea din Gaza, generând un răspuns critic din partea SUA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.