Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a negat că Israelul "încearcă să mute pe cineva de oriunde în mod permanent" în Fâşia Gaza, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comandantul corpului de blindate al Israelului a declarat că obiectivele ofensivei terestre a armatei în nordul Gaza au fost aproape atinse, chiar dacă aceasta continuă operaţiunile terestre în sud. Generalul de brigadă Hisham Ibrahim a declarat la radioul armatei israeliene: "Începem să extindem manevra terestră în alte părţi ale Fâşiei, cu un singur scop: răsturnarea grupului terorist Hamas." Forţele de apărare israeliene au spus zecilor de mii de palestinieni să se mute din zonele din sudul ţării. Un purtător de cuvânt a postat o hartă a zonelor din oraşul Khan Younis şi din jurul acestuia, spunându-le oamenilor să se îndrepte mai la sud. Forţele de apărare israeliene cred că comandanţii Hamas se află în oraş, unde sute de mii de persoane se adăpostesc de când au fugit din calea luptelor din nord. Luni, vorbind reporterilor, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a negat că Israelul "încearcă să mute pe cineva de oriunde în mod permanent". Agenţiile umanitare spun că puţine părţi ale teritoriului pot fi considerate în mod corespunzător sigure.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.