Guvernul israelian a instruit, luni, companiile de comunicaţii să îşi intensifice eforturile de securitate cibernetică cu scopul de a proteja Israelul şi de a crea un fel de ”Iron dome” în urma unei creşteri a tentativelor de atacuri informatice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, sunt implementate noi reglementări în care standardele obligatorii şi unificate vor trebui îndeplinite, au anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Direcţia Naţională Cibernetică a Israelului.

Conform noilor reglementări, companiile trebuie să formuleze planuri menite să protejeze reţelele de comunicaţii folosind o combinaţie de mecanisme de monitorizare şi control pentru a stabili o imagini actualizată privind protecţia cibernetică, asigurând în acelaşi timp confidenţialitatea datelor.

”Încercăm să impunem standardul potrivit companiilor de comunicaţii pentru a proteja Israelul şi a crea un fel de Dom de Fier («Iron Dome») împotriva atacurilor de securitate cibernetică. Suntem ţinta a mii de atacuri cibernetice în fiecare an”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Yoaz Hendel.

Israelul foloseşte sistemul de apărare aeriană ”Iron Dome” pentru a intercepta rachetele lansate de militanţii palestinieni, în mare parte din Fâşia Gaza.

Hendel a mai spus că riscurile au continuat să crească, odată cu intensificarea digitalizării.

”Reţelele de comunicaţii sunt o ţintă atractivă pentru atacurile cibernetice din partea elementelor ostile”, a spus Hendel, invocând potenţiale daune sau închiderea serviciilor şi scurgerea informaţiilor stocate.

Potrivit companiei de securitate cibernetică Check Point, în primele trei luni ale anului 2022 a existat o creştere anuală de 137% a atacurilor săptămânale în medie asupra companiilor israeliene, până la aproximativ 1.500 de atacuri pe săptămână.

Gaby Portnoy, noul şef al Direcţiei Naţionale Cibernetice din Israel, a declarat că numai în ultima lună, Israelul a înregistrat o creştere bruscă a atacurilor care încercau să distrugă paginile web. El i-a acuzat pe iranieni că au comis multe dintre atacurile respective.

Luna trecută, a mai precizat el, un atac de tip DDoS (”denial of service) menit să afecteze site-urile guvernamentale a început prin intermediul furnizorilor de telecomunicaţii, dar în cele din urmă a eşuat.

Companiile israeliene de telecomunicaţii au o securitate cibernetică foarte bună, însă noile reglementări, care includ un nivel mai ridicat de supraveghere, ar fi o îmbunătăţire în acest sens, a mai spus Portnoy.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.