Israelul este "la un pas de victorie" în războiul său împotriva Hamas în Gaza, a dat asigurări duminică Benjamin Netanyahu, la şase luni de la atacul mişcării islamiste palestiniene şi de la începutul represaliilor militare israeliene, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem la un pas de victorie. Dar preţul pe care trebuie să îl plătim este dureros şi sfâşietor", a declarat premierul în faţa cabinetului de război al guvernului său.

"Nu va exista o încetare a focului fără întoarcerea ostaticilor. Acest lucru nu se va întâmpla", a avertizat el, de asemenea, în timp ce o delegaţie israeliană urma să ia parte la noi negocieri pentru armistiţiu cu Hamas la Cairo prin intermediul mediatorilor internaţionali - Statele Unite, Qatar şi Egipt.

Potrivit presei americane, şeful CIA, Bill Burns, se află la Cairo în acest weekend pentru a se întâlni cu şeful Mossadului israelian, David Barnea, precum şi cu oficiali egipteni şi qatari. Casa Albă a confirmat că au loc discuţii.

Delegaţii israeliene şi ale Hamas se află duminică în capitala egipteană, alături de Bill Burns şi de ministrul de Externe din Qatar, potrivit presei egiptene pro-guvernamentale Al-Qahera News de sâmbătă.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.