Două rachete au fost lansate de către palestinieni din Fâşia Gaza către Israel şi au fost interceptate de scutul antirachetă israelian, a anunţat armata israeliană, care a efectuat atacuri aeriene ca represalii, vizând instalaţii ale mişcării islamiste palestiniene Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aramata israeliană a anunţat că a lovit trei instalaţii aparţinând Hamas în Fâşia Gaza - o instalaţie în care se produc rachete, o infrastructură subterană şi un post militar.

”Hamasul va suporta consecinţele oricărui act de teroare provenind din (Fâşia) Gaza”, a ameninţat pe Twitter armata israeliană.

Sirene de alertă au răsunat înainte de lansarea rachetelor, de Crăciun, în oraşul portuar israelian Ashkelon (sud) şi în zone din jurul enclavei palestiniene, afectată dur de o blocadă, de peste un deceniu, a anunţat într-un comunicat armata israeliană.

”Două rachete au fost trase din Fâşia Gaza către teritoriul israelian (...) şi au fost interceptate de sistemul de apărare Domul de Fier”, a preczat armata, care nu a evocat nici victime şi nici pagube.

Serviciile israeliane de urgenţă au anunţat că au primit mai multe persoane aflate în stare şoc.

Ultimul tir de rachetă din Fâşia Gaza către Israel a avut loc în urmă cu peste o lună.

Hamasul, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, şi Israelul au purtat trei războaie - în 2008, 2012 şi 2014. În pofida unui armistiţiu în ultimele trei luni, cele două părţi se înfruntă sporadic prin tiruri de rachetă dinspre Fâşia Gaza şi represalii ale armatei israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.