Intensificarea tirurilor de artlerie din partea Hezbollahului libanez împotriva Israelului ar putea declanşa o escaladare periculoasă, a avertizat, duminică, armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Agresiunea tot mai mare a Hezbollah ne aduce în pragul a ceea ce ar putea fi o escaladare mai semnificativă, care ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru Liban şi pentru întreaga regiune", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-o înregistrare video.

Hezbollah a lansat săptămâna trecută atacuri cu rachete şi drone, cea mai mare ofensivă cu acest tip de arme de la începutul conflictului dintre Hamas şi Israel, la 7 octombrie.

Armata israeliană a anunţat că a efectuat mai multe lovituri aeriene împotriva grupului în sudul Libanului.

Franţa şi Statele Unite îşi intensifică eforturile pentru a reduce tensiunile dintre Israel şi Hezbollah. Cu toate acestea, gruparea armată libaneză a declarat că nu va înceta să tragă dacă Israelul nu va pune capăt ofensivei sale militare în Fâşia Gaza.

"Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja populaţia până la restabilirea securităţii la frontiera noastră cu Libanul", a declarat Daniel Hagari.

"Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja populaţia până când securitatea la graniţa noastră cu Libanul va fi restabilită", a declarat Daniel Hagari.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.