Israelul a autorizat utilizarea vaccinului împotriva covid-19 al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, devenind prima ţară din afara Americii de Nord care dă undă verde acestui vaccin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul israelian al Sănătăţii a cumpărat şase milioane de doze, iar primele livrări urmează să înceapă în ianuarie, a anunţat luni într-un comunicat Moderna.

Vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de Moderna a primit în decembrie unda verde americană şi canadiană.

Israelul a lansat la 19 decembrie o vastă campanie de vaccinare cu vaccinul dezvoltat de alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.

Autorităţile israeliene au ca obiectiv să vaccineze toate persoanele considerate cu risc până la sfârşitul lui ianuarie.

Moderna a anunţat separat că că va produce cel puţin 600 de milioane de doze de vaccin anul acesta, mai multe decât anunţa iniţial.

Compania a furnizat până în prezent 18 milioane de doze de vaccin în Statele Unite - din cele 200 de milioane pe care le-a promis Guvernului Trump.

Ea a semnat cu Canada un contract de livrare a 40 de milioane de doze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.