Moartea ostaticei Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost confirmată vineri în Israel. Din anunţul făcut de Forumul Familiilor Ostaticilor nu reiese clar dacă a murit în momentul atacului Hamas din 7 octombrie sau a fost ucisă în captivitate, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, era studentă la Comunicare vizuală în Haifa şi era dată dispărută de la 7 octombrie, când teroriştii Hamas au atacat participanţii de la festivalul Supernova care se desfăşura în deşert, unde au ucis cel puţin 360 dintre petrecăreţi şi au răpit zeci de persoane.

Inbar Haiman era voluntară la festival, potrivit prietenului ei, Noam Alon, care de atunci a încercat să reconstituie ce s-a întâmplat cu ea.

Inbar i-a trimis un mesaj lui Alon despre atacul Hamas, iar acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbaţi înarmaţi îi măcelăreau pe tinerii petrecăreţi în timp ce aceştia încercau să fugă cu maşinile şi pe jos.

Când Alon şi familia lui Haiman au postat mai târziu detaliile ei pe reţelele sociale, după ce pierduseră legătura cu tânăra, au inclus o descriere a tatuajelor ei şi a ceea ce purta. Oamenii au intrat în contact, recunoscând-o pe Haiman şi pantalonii distinctivi pe care le purta în acea zi. În cele din urmă, familia a aflat de la două persoane care fuseseră cu Inbar că aceasta s-a ascuns mai întâi sub o scenă cu prietenii ei şi apoi s-a adăpostit într-un tufiş. Aceste persoane au spus familiei că Haiman a fost găsită de doi terorişti Hamas înarmaţi cu cuţite, care au scos-o afară şi au pus-o pe o motocicletă.

În cele din urmă, familia şi Alon au primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arată pe Inbar Haiman aparent bătută, sângerând, înconjurată de patru bărbaţi.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a anunţat sâmbătă seara că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, dar nu este clar dacă este vorba despre Inbar Haiman, întrucât numele nu a fost dezvăluit de autorităţile române.

CITEȘTE ȘI MAE anunţă că încă un ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, a murit în Fâşia Gaza

MAE a precizat că în prezent, o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatică în Fâşia Gaza, după ce săptămâna aceasta a fost confirmat decesul unui alt ostatic cu dublă cetăţenie, Tal Haimi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.