Poliţia israeliană anunţă- luni arestarea surorii liderului Hamas Ismail Haniyeh, Sabah Abdel Salam Haniyeh, în vârstă de 57 de ani, în Israel, unde aceasta locuieşte, în cadrul unei anchete cu privire la ”terorism” a poliţiei şi serviciilor israeliene de securitate internă Shin Beth, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sabah Abdel Salam Haniyeh deţine cetăţenia israeliană.

Ea este ”suspectată de faptul că are contacte cu agenţi Hamas şi se identifică cu organizaţia, incitând la comiterea unor acte de terorism în Israel şi de susţinerea acestora”, declară AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia anunţă că a efectuat o percheziţie la locuinţa suspectei, la Tel-Sheva (sud).

Poliţia anunţă că a descoperit în cadrul percheziţiei documente, telefoane, şi ”probe (care arată că ea are) legături cu comiterea unor infracţiuni grave împotriva securităţii Israelului”, potrivit aceleiaşi surse.

Armata israeliană poartă un război în Fâşia Gaza împotriva Hamas, considerat de Israel drept o organizaţie teroristă.

Ismail Haniyeh locuieşte în Qatar.

La 7 octombrie, comandouri Hamas infiltrate din Fâşia Gaza au desfăşurat un atac în sudul Israelului care a antrenat moartea a cel puţin 1.160 de persoane, în principal civilil, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza un or date israeliene oficiale.

Potrivit Israelului, aproximativ 250 de persoane au fost răpite, iar 130 dintre ele sunt în continuare ostatice, dintre care 34 au murit în Fâşia Gaza.

La aproape şase luni de la începutul războiului, declanşat la 7 octombrie de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului, ofensiva israeliană de represalii nu cunoaşte vreun răgaz în Fâşia Gaza asediată, care înregistrează un bilanţ greu de 32.782 de morţi, potrivit Hamas, o catastrofă umanitară şi distrugeri uriaşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.