Parlamentul israelian a votat, miercuri seara, pentru adoptarea definiţiei antisemitismului propusă de Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului (IHRA), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat o decizie istorică astăzi (n.r. miercuri)” prin adoptarea acestei definiţii, a declarat preşedintele Parlamentului israelian (Knesset), Mickey Levy, potrivit unui comunicat.

”Knesset, în postura de Camera Reprezentanţilor poporului evreu, este angajat în lupta împotriva antisemitismului în formele sale cele mai urâte... care includ negarea Shoah, negarea dreptului poporului evreu la autodeterminare, precum şi expresii de antisemitism deghizate în critici la adresa Israelului”, a adăugat Mickey Levy.

Definiţia, adoptată de peste 30 de ţări din întreaga lume, descrie diferite comportamente considerate antisemite, în special negarea Holocaustului.

Potrivit definiţiei, ”antisemitismul este o anumită percepţie a evreilor care se poate manifesta prin ură faţă de ei”.

De asemenea, definiţia menţionează că ”manifestările retorice şi fizice ale antisemitismului vizează indivizii evrei şi cei care nu sunt evrei şi/sau bunurile acestora, instituţiile comunitare şi lăcaşurile de cult. Astfel, definiţia IHRA include ”negarea dreptului poporului evreu la autodeterminare”, echivalând afirmaţiile antisioniste cu antisemitismul.

În plus, IHRA denunţă ”tratamentul inegal al Statului Israel, căruia i se cere să adopte comportamente care nu sunt nici aşteptate, nici cerute niciunui alt stat democratic”.

”Antisemitismul erodează cele mai fundamentale valori democratice şi combaterea lui este o necesitate”, a spus Levy, făcând apel la alte Parlamente din întreaga lume ”să se alăture luptei prin adoptarea” acestei definiţii a antisemitismului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.