Armata israeliană a ”eliminat sau rănit 60%” dintre combatanţii Hamas, după nouă luni de război cu mişcarea islamistă palestiniană în Fâşia Gaza, un ”succes” militar, a anunţat în Knesset (Parlament) ministrul siraelian al Apărării Yoav Gallant, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană operează în prezent în numeroase sectoare ale Fâşiei Gaza şi a consolidat în ultimele zile o ofensivă în oraşul Gaza.

Ea anunţa, la începutul lui ianuarie, că a ”finalizat destructurarea structurii militare” a Hamas în nordul enclavei palestiniene, unde se află capitala, după care a lansat operaţiuni terestre în centrul şi sudul teritoriului palestinian.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Yoav Gallant a anunţat că Forţele israeliene au ”destructurat o mare majoritate” a batalionelor Hamas şi că ”militarii se luptă de nouă luni (...) cu devotament, sacrificiu şi succes”.

Contactată de AFP cu privire la cei ”60%” dintre combatanţii Hamas eliminaţi sau răniţi, armata israeliană a anunţat că ”verifică” aceste informaţii.

Ministerul Apărării nu a clarificat imediat acest procent.

”Am adus înapoi jumătate dintre ostatici şi suntem hotărâţi să aducem restul”, a declarat ministrul, referindu-se la cele 116 dintre cele 251 de persoane răpite la 7 octombrie ţinute în continuare în Fâşia Gaza - ostatici dintre care 42 au murit, potrivit armatei israeliene.

”Orice aparat de securitate este hotărât să-şi îndeplinească obiectivele de război” stabilte de Israel, a mai declarat Yoav Gallant, referibndu-se la eradicarea Hamasului şi eliberarea ostaticilor.

După luni de negocieri - fără rezultat - ale unui armistiţiu, o sursă apropiată negocierilor a anunţat că directorii Agenţiei Centrale americane de Infiormaţii (CIA) şi serviciilor israeliene de informaţii externe Mossad urmau să se întâlnească miercuri la Doha.

Ostilităţile au început la 7 octombrie, cu un atac fără precedent al Hamasului în sudul Israelului, care a antrenat moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale.

Campania militară israeliană de represalii a devastat Fâşia Gaza şi s-a soldat cu 38 295 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Guvernului Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.