Israelul a anunţat, sâmbătă, revocarea permiselor de intrare pentru trei oficiali de rang înalt ai partidului Fatah şi apropiaţi ai preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, după ce au vizitat un deţinut recent eliberat de statul evreu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mahmoud al-Aloul, Azzam al-Ahmad şi Rawhi Fattouh s-au întâlnit cu Karim Younis, un arab israelian eliberat joi după ce a ispăşit o pedeapsă de 40 de ani de închisoare pentru uciderea unui soldat israelian în 1983.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a ordonat revocarea permiselor lor de a intra în Israel după vizită, a declarat biroul său într-un comunicat. „Cei trei bărbaţi au profitat de statutul lor şi au intrat în Israel în această dimineaţă pentru a merge la casa teroristului Karim Younis”, se spune în comunicat.

Această decizie vine a doua zi după anunţul de către Israel a adoptării unei serii de sancţiuni împotriva Autorităţii Palestiniene, în special financiare. Aceste măsuri vizează, de asemenea, avantajele anumitor oficiali „care duc un război politic şi legal împotriva Israelului”, a declarat vineri biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.

Aceste măsuri sunt represalii pentru demersul recent al Autorităţii Palestiniene la ONU, care vizează examinarea de către Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a chestiunii ocupaţiei israeliene a Teritoriilor Palestiniene. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat la 31 decembrie o rezoluţie în acest sens, criticată de Israel.

Israelul a ocupat Cisiordania şi Ierusalimul de Est din 1967, sectorul palestinian al oraşului pe care l-a anexat ulterior. Noul guvern, care a depus jurământul pe 29 decembrie, este cel mai de dreapta din istoria ţării, notează agenţia franceză de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.