Procurorul de stat al Israelului a acuzat-o duminică pe sora liderului Hamas Ismail Haniyeh, sub acuzaţia de instigare şi solidaritate cu un grup terorist, după ce ar fi lăudat atacul Hamas din 7 octombrie, care a declanşat războiul din ultimele şase luni din Gaza, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sabah al-Salem Haniyeh, în vârstă de 57 de ani, locuieşte în oraşul Tel Sheva, din sudul Israelului.

Fratele ei are sediul în Qatar, la fel ca şi alţi oficiali ai Hamas, gruparea islamistă care conduce Fâşia Gaza.

Haniyeh a fost ţinută în custodie de la arestarea ei la 1 aprilie, a declarat Ministerul Justiţiei din Israel.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea avocatului ei.

Potrivit rechizitoriului, în zilele de după atacul Hamas din 7 octombrie, în sudul Israelului, Haniyeh a trimis mesaje către zeci de persoane de contact, inclusiv către fratele ei, lăudând atacul transfrontalier şi cerând ”măceluri” în continuare.

Unul dintre mesajele ei menţionate în rechizitoriu include rândul: ”O, Doamne, numără-i şi ucide-i şi nu lăsa pe niciunul dintre ei, Doamne”.

Hamas a ucis aproximativ 1.200 de israelieni şi străini în atacul din 7 octombrie, declanşând războiul în care autoritatea sanitară din Gaza spune că peste 34.000 de palestinieni au fost ucişi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.