Opt persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac armat asupra unui autobuz duminică dimineaţa la Ierusalim, au declarat poliţia israeliană şi paramedicii, după ce iniţial se anunţase un număr de şapte răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţia a fost anunţată de o împuşcătură împotriva unui autobuz în apropiere de Mormântul lui David (...) poliţiştii au izolat locul şi caută un suspect care a fugit”, a indicat poliţia înainte de a anunţa că un bărbat a fost arestat. .

"Teroristul este în mâinile noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Eli Levy, la postul public Kan.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a declarat că a intervenit după ce a primit informaţii despre împuşcături la un autobuz din Ierusalim.

Purtătorul de cuvânt al său, Zaki Heller, a raportat şapte răniţi, "toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă”, iar poliţia a raportat opt ​​răniţi conform unui ultim raport.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Shaarei Tsedek din Ierusalim a declarat pentru AFP că echipele medicale au fost nevoite să efectueze o operaţie de cezariană unei gravide rănite în atac.

"Ea rămâne intubată şi în stare gravă. Copilul s-a născut şi este în stare stabilă", a spus el.

"Oricine doreşte să ne facă rău ar trebui să ştie că va plăti preţul pentru orice prejudiciu adus civililor noştri”, a declarat prim-ministrul israelian Yair Lapid.

La rândul său, mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a salutat o "operaţiune eroică", fără a o revendica în mod oficial.

"Poporul nostru va continua să reziste şi să lupte cu ocupantul cu toate mijloacele”, a spus Hamas într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.