Fostul prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi din cadrul blocului de dreapta au câştigat majoritatea locurilor în Parlament (Knesset) în urma alegerilor legislative de la 1 noiembrie, unde vor avea 64 de locuri, a anunţat joi Comisia Electorală israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu 32 de locuri pentru Partidul Likud (Mişcarea Naţional-Liberală) al fostului premier Netanyahu, 18 pentru partidele ultraortodoxe şi 14 pentru o alianţă de extremă dreaptă, blocul de dreapta a câştigat 64 de locuri în Knesset, potrivit comisiei electorale.

În schimb, blocul centrist al prim-ministrului în exerciţiu, Yair Lapid, a obţinut 51 de locuri, insuficiente pentru a forma o majoritate parlamentară.

Cele cinci scrutine din Israel desfăşurate în mai puţin de patru ani au exasperat mulţi alegători, însă prezenţa la urne a atins acum unul din cele mai înalte niveluri din 1999.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.