Femeile soldat din Israel li se va interzice să fie gardieni în închisori de înaltă securitate după acuzaţiile privind întreţinerea de relaţii sexuale cu un deţinut palestinian, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa israeliană afirmă că o femeie soldat a recunoscut că a avut relaţii intime cu un bărbat palestinian despre care se spune că a comis un atac mortal asupra civililor israelieni.

Se crede că femeia ar fi fost în serviciul militar, care este obligatoriu pentru majoritatea israelienilor.

Femeile trebuie să facă armata timp de cel puţin doi ani, iar bărbaţii timp de 32 de luni.

Numele soldatului şi al deţinutului care execută o pedeapsă pe viaţă nu au fost făcute publice.

Instanţa care a judecat cazul a dispus ca alte detalii, inclusiv locaţia închisorii, să nu fie dezvăluite.

Presa israeliană a relatat, de asemenea, că, în timpul interogatoriului, femeia - care a fost arestată - a afirmat că alte patru femei au avut, de asemenea, relaţii intime cu acelaşi bărbat.

Deţinutul palestinian a fost transferat din celula sa într-o aripă separată înaintea interogatoriului, a precizat Serviciul penitenciar israelian (IPS).

Vineri, şefa IPS, Katy Perry, şi ministrul Securităţii Naţionale, Itamar Ben-Gvir, au anunţat că femeile soldat nu vor mai servi în închisorile de înaltă securitate care deţin "terorişti" palestinieni.

Presa israeliană l-a citat pe Ben-Gvir spunând că, până la jumătatea anului 2025, "nu va mai rămâne nicio femeie soldat în aripile închisorilor de securitate".

Au existat apeluri repetate pentru ca serviciul femeilor soldat israeliene în închisorile israeliene de înaltă securitate să fie oprit. Cu toate acestea, acestea au fost blocate anterior din cauza lipsei de personal care să le înlocuiască.

Anul trecut, miniştrii israelieni au ordonat o anchetă după un scandal la o închisoare, în care s-a afirmat că deţinuţi palestinieni au agresat şi violat femei soldat care serveau ca gardieni şi că unii ofiţeri de rang înalt din închisori erau  "proxeneţi".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.