Mii de israelieni au ieşit în stradă, sâmbătă, pentru a reclama Guvernului modul în care a gestionat criza provocată de Covid-19, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină pentru a dispersa mulţimea care a înconjurat reşedinţa prim-ministrului Benjamin Netanyahu din Ierusalim, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce mulţi şi-au pierdut locurile de muncă, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut şi au fost reimpuse măsuri restrictive, israelienii au ieşit în stradă aproape zilnic pentru a manifesta împotriva Guvernului.

Furia lor a fost amplificată de acuzaţiile de corupţie aduse lui Netanyahu, pe care el le neagă.

În Ierusalim, sute de oameni s-au adunat în faţa reşedinţei prim-ministrului, apoi au mărşăluit pe străzi, cerând demisia lui Netanyahu.

Poliţia israeliană a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea care protesta. Cel puţin două persoane au fost arestate, au transmis autorităţile.

În Tel Aviv, mii de oameni s-au adunat la un miting care a avut loc în apropierea plajei. Ei au cerut sprijin din partea Statului pentru afacerile afectate de restricţiile impuse şi pentru cei care şi-au pierdut locurile de muncă sau care au fost trimişi în concediu fără plată.

În prezent, rata şomajului este de 21% în Israel.

Reshet TV News a transmis că poliţia din Tel Aviv a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe demonstranţii care au pornit în marş pe străzi. Şi la această demonstraţie au fost efectuate arestări.

În luna mai, după două luni de la impunerea unei carantine parţiale, şcolile şi mai multe firme au fost redeschise în Israel. După ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut, mulţi dintre experţii în sănătate au spus că Guvernul a acţionat prea devreme, neglijând paşii epidemiologici necesari pentru a controla epidemia odată ce economia a fost relansată.

Benjamin Netanyahu a anunţat mai multe pachete de ajutor economic. Multe au fost criticate ca fiind ineficiente, iar altele au demarat greu.

Cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, Israel a raportat aproximativ 50.000 de contaminări cu noul coronavirus şi 400 de decese asociate Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.