Patru poliţişti israelieni au fost răniţi într-un atac cu o maşină-berbec la un punct de control din centrul Israelului, a anunţat miercuri, Poliţia, iar atacatorul a fost ucis, transmite Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, în vârstă de 26 de ani, a intrat în plin în patru poliţişti la un punct de control înfiinţat pentru a controla automobiliştii în Kochav Yair, un oraş adiacent Cisiordaniei ocupate, la nord-est de Tel Aviv, a precizat poliţia israeliană într-un comunicat.

Poliţiştii au fost spitalizaţi cu răni uşoare, a precizat sursa citată.

Agresorul "a continuat apoi spre punctul de trecere Eliyahu (în apropiere de oraşul palestinian Qalqiliya, n.r.), unde a încercat să înjunghie ofiţerii de securitate, care l-au neutralizat", a adăugat Poliţia, precizând că acesta a fost declarat mort la faţa locului.

Incidentul a avut loc pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian la 7 octombrie.

Aproximativ 1.160 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Israel, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor oficiale israeliene. Operaţiunile militare israeliene de represalii au ucis peste 32.916 persoane în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, mişcarea islamistă palestiniană care se află la putere în Gaza din 2007.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.