Comisia irlandeză a Protecţiei Datelor (DPC) amendează Whatsapp cu 225 de milioane de euro - o amendă-record, cea mai mare din istoria instituţiei şi a doua cea mai mare aplicată vreodată în UE în domeniul protecţiei datelor - şi cere serviciului de mesagerie să-şi revizuiască metoda de prelucrarea datelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia europeană de Protecţia Datelor acuză mesageria de faptul că transmite datele utilizatorilor altor servicii ale grupului Facebook - fără acordul acestora.

Această decizie are loc în urma unei anchete de trei ani a autorităţii irlandeze.

DPC a examinat în această anchetă conformarea Whatsapp Irlanda faţă de RGPD, noile reguli europene de preluctrare a datelor, care intrat în vigoare în 2016.

Whatsapp a anunţat deja că va contesta această amendă, pe care o consideră ”disproporţionată”, potrivit serviciului grupului Facebook, care preconizează să facă apel împotriva acestei decizii în Irlanda sau în mod direct, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Întreprinderea a instituit un fond de provizinare în valoare de 77,5 milioane de euro, în anticiparea amenzii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.