Ministrul iranian de Externe Hossein Amir-Abdollahian, promite vineri, un răspuns ”imediat” la orice acţiune ”politică” a Statelor Unite, Franţei, Marii Britanii şi Germaniei în cadrul reuniunii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), programată să înceapă săptămâna viitoare, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice acţiune politică a Statelor Unite şi a celor trei ţări europene din cadrul AIEA (n.r. Franţa, Marea Britanie şi Germania) ar provoca, fără îndoială, un răspuns proporţional, eficient şi imediat din partea Republicii Islamice Iran”, a declarat ministrul iranian de Externe Hossein Amir-Abdollahian în timpul unei conversaţii telefonice cu şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Amirabdollahian a mai spus că vizita şefului AIEA în Israel, inamicul principal al Iranului, este în conflict cu imparţialitatea agenţiei nucleare, relatează Reuters.

Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Germania fac presiuni asupra Consiliului guvernatorilor al AIEA să tragă Iranul la răspundere pentru că nu a oferit explicaţii cu privire la urmele de uraniu descoperite la instalaţiile nedeclarate, arată un proiect de rezoluţie văzut de Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.