Poporul iranian nu va ceda presiunilor americane, ”sancţiunilor crude” şi ”insultelor”, a dat asigurări miercuri liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul unu iranian este una dintre ţintele unor noi sancţiuni americane simbolice, anunţate luni de către preşedintele american Donald Trump - o blocare a activelor în străinătate.

Preşedintele iranian Hassani Rohani a apreciat marţi că aceste sancţiuni nu au vreun efect.

”Conducătorii cei mai vicioşi din Guvernul (american) acuză şi insultă Iranul. Poporul iranian nu va ceda şi nu va capitula în faţa unor asemenea insulte”, a declarat miercuri liderul suprem, citat pesite-ul său.

Hassan Rohani a avertizat, la rândul său, Statele Unite că se angajează pe ”drumul cel rău”, potrivit agenţiei iraniene Irib.

Este în interesul Statelor Unite şi ţărilor europene să respcte Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, a subliniat preşedintele iranian.

Iranul a anunţat miercuri că urmează să depăşească  joi limita uraniului slab îmbogăţit - de 300 de kilograme - prevăzută de Acordul de la Viena.

Acest lucru are loc în urma anunţării unei renunţări a Teheranului la prevederi ale Acordului de la Viena, din cauza unei incapacităţi a europenilor de a-l ajuta să ocolească sancţiuni americane, impuse după retragerea Washingtonului din pact, care-i asfixiază economia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.