Iranul a respins vineri acuzaţiile comform cărora ar fi lansat rachete către poziţii ale Israelului în Înălţimile Golan, pe care le-a numit „inventate şi fără nicio bază” cu scopul de a justifica atacurile israeliene din Siria, scrie Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi, a criticat, de asemenea, comunitatea internaţională pentru că nu a condamnat atacurile israeliene din Siria.

Tăcerea comunităţii internaţionale „oferă regimului israelian undă verde pentru mai multe agresiuni care ar face regiunea instabilă şi nesigură”, a declarat el.

Comitetul de Apărare din parlamentul iranian a comunicat că forţele iraniene nu sunt responsabile pentru atacurile asupra poziţiilor israeliene.

„Aceasta este încă o minciună a regimului sionist în scopuri de propagandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului, Mohammad Nabandegani. El a negat şi că Iranul ar avea forţe militare în Siria.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel într-o postare pe Twitter ca „toate ostilităţile şi acţiunile provocatoare să înceteze”.

Ministerul de Externe al Germaniei a susţinut Israelul şi a condamnat agresiunea Iranului. Într-o postare pe Twitter, a comunicat: Atacurile iraniene „sunt o provocare serioasă pe care o condamnăm în cel mai dur mod posibil. Israel are dreptul la autoapărare”.

Washingtonul a vorbit despre „atacurile provocatoare ale regimului iranian”, arătându-şi susţinerea faţă de „dreptul Israelului la autoapărare”.

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU să condamne atacul Iranului şi să ceară Teheranului să îşi retragă forţele militare din Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.