Iranul va continua să îşi reducă din angajamentele acordului nuclear internaţional dacă partenerii europeni nu vor face mai multe pentru a proteja Teheranul de sancţiunile americane, asigurându-se că Iranul poate să vândă petrol şi să obţină venituri, a informat ministrul de Externe Javad Zarif, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În circumstanţele actuale şi dacă nu se va lua nicio măsură (de către europeni), vom face pasul următor (în reducerea angajamentelor)”, a afirmat Zarif, adăugând că partenerii europeni ar trebui să garanteze Iranului că îşi poate vinde petrolul şi să reţină veniturile.

Iranul a informat în luna mai că nu va mai respecta unele angajamente din acord ca răspuns la faptul că SUA au reimpus sancţiunile.

Teheranul consideră că semnatarii rămaşi ai acordului ar trebui să facă mai multe pentru a proteja interesele economice ale Iranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.