Ministrul iranian de Externe a susţinut miercuri că retragerea forţelor ruse din Siria este un semn pozitiv pentru regiune şi ar putea indica menţinerea armistiţiului fragil dintre guvernul lui Bashar al-Assad şi rebelii moderaţi, în ciuda numeroaselor încălcări înregistrate în ultimele două săptămâni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faptul că Rusia a anunţat că îşi retrage forţele ne arată că nu există nevoia de a recurge la forţă pentru a menţine armistiţiul sirian. Ar putea să fie un semn pozitiv, însă trebuie să avem răbdare şi să vedem”, a precizat ministrul de Externe Mohammad Javad Zarif.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat luni armatei să înceapă retragerea majorităţii trupelor din Siria, deoacere intervenţia militară a Moscovei şi-a atins, în mare, obiectivele.

Retragerea ar început marţi, la mai mult de cinci luni după ce Kremlinul a ordonat lansarea operaţiunii militare prin care şi-a sprijinit aliatul, pe preşedintele Bashar al-Assad.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.