Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat Europa că Teheranul „va trece la următorul pas” în eforturile sale de a-şi mări cantitatea de uraniu îmbogăţit, începând de duminică, conform Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile lui Rouhani măresc presiunea asupra partenerilor europeni pentru a salva acordul nuclear din 2015 după ce SUA s-au retras anul trecut.

Rouhani a declarat: „Dacă doriţi să vă exprimaţi regretul şi să emiteţi un comunicat, puteţi să o faceţi acum”.

Preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul în 2018 şi a reimpus sancţiunile economice asupra Teheranului.

Iranul a încălcat în această săptămână acordul nuclear, mărindu-şi cantitatea de uraniu îmbogăţit peste cea permisă şi a avertizat că duminică această cantitate va fi din nou mărită, apropiindu-se astfel de nivelul necesar pentru fabricarea de arme dacă partenerii europeni nu vor veni cu o nouă ofertă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.