Iranul a lansat două avertismente înainte să doboare drona americană, joi, deasupra Mării Oman, a anunţat vineri comandantul Forţei aerospaţiale a Gardienilor revoluţiei, armata ideologică a regimului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În două rânduri i-am transmis avertismente”, a declarat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh la televiziunea de stat.

”Acest avion deţine un sistem care-i permite să transmită unui sistem central propriu semnalele şi informaţiile pe care le primeşte”, a adăugat acest ofiţer superior din cadrul gardienilor revoluţiei, armata ideologică a republicii islamice.

”Din nefericire, dat fiind că nu au răspuns şi că, pentru ultima oară, un apel a fost lansat de către armata Republicii islamice la ora (locală) 3.55 (2.25, ora României) şi având în vedere că ei nu au încetat să se apropie şi nu au deviat de la curs, la (ora locală) 4.05 am fost nevoiţi să-l doborâm”, a declarat generalul.

”Drona-spion a regimului terorist american” a fost doborâtă după ce a intrat în spaţiul aerian iranian, a mai declarat generalul Hajizadeh, în timp ce Washingtonul dă asigurări că avionul militar fără pilot a fost atins în spaţiul aerian internaţional.

Generalul a prezentat la telviziune ”fragmente” din dronă, aliniate pe jos.

”Fragmentele au fost culese de vapoare ale Forţelor navale şi trasferate, aşa cum vedeţi, la Teheran”, a spus el, intervievat în incinta unei baze a Gardienilor revoluţiei în capitala iraniană.

Alte piese ale dronei s-au scufundat.

”Aşa cum au arătat deja Forţele armate, securitatea naţională este linia noastră roşie şi nu vom permite ca ţara noastră să devină arena unor ţări străine de regiune şi a inamicului”, a continuat generalul.

Televiziunea de stat a difuzat un fragment al unei înregistrări video prezentat drept interceptarea dronei cu o rachetă de tip ”3-Khordad”, însă autenticitatea nu a putut fi demonstrată imediat.

Înregistrarea video, difuzată iniţial pe un canal Telegram iranian, a fost prezentată de către presa locală ca fiind filmată de către gardienii revoluţiei, însă aceştia nu au difuzat-o pe site-ul lor oficial.

În imagini apare o rachetă trasă de o baterie mobilă, noaptea.

În urma lansării, se vede o explozie, iar o minge de foc coboară vertical, pe un cer întunecat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.