Iranul ameninţă să-şi revadă cooperarea cu Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA), în cazul unor măsuri ”nedrepte” care ar decurge din decizia europenilor de a declanşa Mecanismul Soluţionării Diferendelor prevăzut de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Declarăm deschis că, dacă ţările europene, dintr-un motiv oarecare, adoptă o abordare nedreaptă folosind mecanismul litigiilor, noi ne vom revedea cooperarea cu AIEA”, a anunţat duminică preşedintele Parlamentului Ari Larijani, citat de telviziunea publică.

Semnatarii europeni ai Planului de acţiune global comun (JCPoA, numele oficial alacordului) - Franţa, Regatul Unit şi Germania - au anunţat marţi declanşarea mecanismului, o iniţiativă pe care o justifică prin încălcarea acordului de către Republica islamică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.