Autorităţile iraniene au decis, sâmbătă, evacuarea a mii de locuitori din şase oraşe din sud-vestul ţării, din cauza riscului de inundaţii, a anunţat agenţia de presă Irna, potrivit presei internaţionale. Bilanţul inundaţiilor din ultima perioadă este de 70 de morţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploile torenţiale din ultimele zile, din provincial Khouzestan, au făcut ca nivelul fluviului Karkeh să crească, iar barajele construite ar putea ceda sub presiunea apei, ceea ce i-ar pune în pericol pe locuitorii oraşelor aflate în zonă.

Autorităţile au deschide deja de urgenţă vanele barajului Karkheh, unul dintre cele mai importante din regiune, pentru a evita o suprasolicitare.

“Şase oraşe trebuie să fie evacuate cât mai curând posibil. Sfătuim femeile şi copiii să plece şi tinerii adulţi să rămână pentru a ajuta”, a declarat guvernatorul provinciei, Gholamreza Shariati.

Guvernatorul a precizat că situaţia este critică, sâmbătă fiind anunţate noi averse în regiune.

Potrivit ministrului Iranian de Interne, Abdolreza Rahmani Fazli, 400.000 de locuitori din Khouzestan sunt sub ameninţarea inundaţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.