Cel puţin 17 persoane au murit şi şase sunt date dispărute după ce ploile abundente din Iran au provocat inundaţii în provincia sudică Fars, a informat, sâmbătă, agenţia oficială de presă IRNA, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În jurul orei 17:00, vineri, ploi abundente au căzut în oraşele Ij şi Roodbal, lângă Estehban, provocând inundaţii”, a declarat Yousef Kargar, guvernatorul provinciei d'Estehban, citat de agentia Irna.

"Şaptesprezece cadavre au fost găsite în vecinătatea oraşului Estehban, dintre care 13 au fost identificate”, a spus el, adăugând că "55 de echipe de salvare au sosit la faţa locului pentru a participa la operaţiunile de căutare”, dar şase persoane sunt date dispărute.

"Mulţi localnici şi vizitatori au mers pe malul râului când au fost prinşi de apele în creştere”, a adăugat el.

În ianuarie, inundaţiile au afectat deja această regiune şi opt persoane au murit. În mare parte arid, Iranul a suferit de secete repetate în ultimul deceniu, dar şi de inundaţii regulate din cauza ploilor torenţiale. În 2019, ploile abundente din sud au ucis cel puţin 76 de persoane şi au provocat pagube estimate la peste două miliarde de dolari.

Schimbările climatice amplifică episoadele de secetă, punând în pericol securitatea alimentară, spun experţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.