Raghad Saddam Hussein, fiica în exil a fostului dictator irakian, a fost condamnată, duminică, în lipsă, la şapte ani de închisoare de un tribunal din Bagdad, pentru promovarea partidului Baas, dizolvat şi interzis după invazia americană din 2003.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit hotărârii pe care AFP a putut-o consulta, Raghad Saddam Hussein, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită vinovată de „promovarea activităţilor partidului interzis Baas” în timpul interviurilor acordate „canalelor de televiziune în 2021”.

În Irak, orice persoană care afişează fotografii sau sloganuri legate de regimul căzut sau îl promovează poate face obiectl urmărilor judiciare.

În hotărâre nu se precizează despre ce interviuri este vorba.

Însă în acel an, Raghad Saddam Hussein a vorbit la Al-Arabiya despre situaţia din Irak pe vremea când tatăl său conducea ţara cu o mână de fier (1979-2003) cu partidul unic, Baas.

„Mulţi oameni mi-au spus că epoca noastră a fost într-adevăr o epocă a gloriei, a mândriei”, a spus ea pentru canalul saudit. „Desigur, ţara era stabilă şi bogată.” Raghad Saddam Hussein locuieşte în Iordania, la fel ca sora ei Rana. Fraţii lor Oudaï şi Quussaï au fost ucişi la Mosul în 2003 de armata americană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.