Cel puţin 60 de persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci rănite, după explozia unui autocamion-capcană la un punct de control al poliţiei irakiene din oraşul Al Hillah, aflat la 100 de kilometri sud de capitala Bagdad. Atacul terorist a fost revendicat de jihadiştii Statului Islamic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O operaţiune martiră cu un autocamion-capcană a lovit punctul de control de la Ruinele Babilonului, aflat la intrare în oraşul Al Hillah, ucigând şi rănind zeci de persoane”, se arată în mesajul de revendicare al atacului.

Şeful local al Comitetului pentru Securitate, Falah al-Radhi, a susţinut că mai mult de 60 de persoane au fost transportate la spital, fără a preciza numărul morţilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Vorbim de cel mai mare atac cu bombă care a avut loc în această provincie până astăzi. Punctul de control şi staţia de poliţie din apropiere au fost complet distruse. Asta s-a întâmplat şi cu mai multe case şi zeci de maşini din apropierea camionului”, a precizat Falah al-Radhi.

Al-Hillah este capitala provinciei Babilon, cu o populaţie predominat şiită, dar şi cu un număr consideral de suniţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.