Ministrul de Interne, Salamah Hamad, a anunţat luni după-amiază că suspecţii implicaţi în atacul armat din apropierea citadelei cruciate Karak purtau centuri sinucigaşe şi aveau de gând să comită mai multe atentate în Iordania. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urmă cu o zi în atacul armat din localitatea Karak, printre care se numără o turistă canadiană, patru poliţişti şi doi civili iordanieni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demnitarul iordanian nu a dat mai multe detalii cu privire la identitatea sau naţionalitatea suspecţilor, precizând că investigaşia este în desfăşurare.

Localitatea Karak este celebră prin citadela sa cruciată din secolul al XII-lea, una dintre cele mai mari din regiune şi este situată la aproximativ 120 de kilometri sud de metropola Amman.

Potrivit autorităţilor iordaniene, atacul armat a început după ce o patrulă de poliţişti s-a prezentat la o casă din localitatea vizată, unde se semnalase un incendiu.

”La faţa locului, mai mulţi bărbaţi înarmaţi neidentificaţi se aflau înăuntrul casei şi au deschis focul asupra patrulei, rănind un poliţist, apoi au fugit cu o maşină. La puţin timp după aceea, bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra altei patrule”, se arată în comunicatul autorităţilor de la Amman.

În acelaşi moment, bărbaţi înarmaţi baricadaţi în citadelă au tras asupra comisariatului de poliţie din Karak, ”rănind mai mulţi poliţişti şi trecători” care au fost transportaţi la spital.

”Forţe în domeniul securităţii au încercuit castelul şi împrejurimile şi au lansat o urmărire a bărbaţilor înarmaţi”.

O sursă în domeniul securităţii iordaniene a anunţat că vizitatorii au rămas blocaţi la unul dintre primele niveluri ale fortăreţei atunci când bărbaţii înarmaţi s-au refugiat în ea.

”Le-a fost frică să plece atunci când bărbaţii înarmaţi au schimbat focuri de armă cu forţele de securitate”.

Siguranţa Naţională a evocat implicarea în atacuri a ”cinci sau şase bărbaţi înarmaţi”.

Premierul Hani Mulqi a declarat că ”forţe speciale şi poliţişti încercuiau zece oameni înarmaţi care s-au retras în citadela din Karak”.

Iordania a mai fost vizată de atacuri ale unor grupări jihadiste în trecut, fiind în repetate rânduri o ţintă pentru militanţii Statului Islamic.

În iunie, un atentat sinucigaş revendicat de ISIS s-a soldat cu moartea a şapte grăniceri, în apropiere de frontiera cu Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.