Lovituri aeriene, suspectate că ar fi fost efectuate de Iordania asupra sudului Siriei, au ucis joi dimineaţa devreme 10 persoane, inclusiv copii, potrivit presei locale siriene şi celor care monitorizează conflictul din regiune, dar deocamdată nu a existat niciun comentariu partea autorităţilor de la Amman, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia locală Sham F.M. a relatat că lovituri aeriene iordaniene au lovit două case din oraşul Arman din provincia sudică Suwayda, provocând decesele.

Suwayda24, un portal de ştiri sirian care monitorizează evoluţiile din provincie, a declarat că lovituri aeriene simultane în timpul nopţii au lovit un cartier rezidenţial din Arman, din sud-estul provinciei, în apropiere de graniţa cu Iordania. Sursa a precizat că loviturile au ucis 10 civili - doi copii, cinci femei şi trei bărbaţi - dar nu a identificat loviturile ca fiind iordaniene.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un centru de monitorizare al opoziţiei care urmăreşte războiul din Siria, a declarat că cel puţin nouă persoane au fost ucise în loviturile iordaniene asupra Suwayda, inclusiv doi copii.

Armata iordaniană şi-a intensificat campania împotriva traficanţilor de droguri în ultimele săptămâni, după ciocnirile de luna trecută cu zeci de persoane suspectate de legături cu miliţiile pro-iraniene, care transportau mari cantităţi de stupefiante peste graniţa Siriei cu Iordania, împreună cu arme şi explozibili.

Iordania şi aliaţii săi occidentali au pus vina pentru valul de acţiuni de contrabandă pe Hezbollah, mişcare şiită cu sediul în Liban, susţinută de Iran, şi pe alte grupuri pro-iraniene care controlează o mare parte din sudul Siriei.

Iranul şi Hezbollah au respins acuzaţiile ca fiind un complot occidental împotriva aliatului lor, Siria, care a negat, de asemenea, că ar fi implicată în producţia şi contrabanda cu droguri. Ţara din Orientul Mijlociu, devastată de război, a devenit principalul loc din regiune pentru un comerţ cu droguri în valoare de miliarde de dolari, Iordania fiind o rută de tranzit cheie către statele bogate în petrol din Golf unde se comercializează o amfetamină produsă în Siria, cunoscută sub numele de captagon, susţin oficialii americani şi occidentali din domeniul luptei antidrog.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.