Forţele aeriene ale Iordaniei au paraşutat luni dimineaţa ajutoare medicale urgente la spitalul iordanian de campanie din Gaza, potrivit presei şi unui mesaj pe X al regelui Iordaniei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Personalul neînfricat al forţelor noastre aeriene a paraşutat la miezul nopţii un ajutor medical urgent către spitalul iordanian de campanie din Gaza. Aceasta este datoria noastră de a ne ajuta fraţii şi surorile răniţi în războiul din Gaza. Vom fi mereu alături de fraţii noştri palestinieni”, este mesajul regelui Abdullah.

"Un avion al forţelor aeriene regale a paraşutat ajutoare medicale urgente la spitalul de campanie iordanian din Gaza, ale cărui provizii erau pe cale să se epuizeze din cauza întârzierii livrării ajutoarelor prin punctul de trecere Rafah", a notat şi agenţia de ştiri de stat iordaniană.

Săptămâna trecută, Iordania a anunţat că şi-a rechemat ambasadorul din Israel şi i-a cerut ambasadorului israelian să nu se deplaseze, în semn de protest faţă de bombardamentele israeliene din Gaza, precizând că atacurile au ucis nevinovaţi şi au provocat o catastrofă umanitară.

Oficialii din domeniul sanitar din Gaza, controlată de Hamas, au declarat că peste 9 770 de palestinieni au fost ucişi în războiul început când Hamas a atacat prin surprindere sudul Israelului, la 7 octombrie, ucigând 1 400 de persoane şi luând ostatici peste 240 de oameni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.