Ion Ceban, candidatul Mişcării Alternativa Naţională (MAN) la funcţia de primar de Chişinău, şi-a revendicat victoria în alegerile locale de duminică, după prelucrarea a 304 din cele 305 de procese verbale, care arată că ar fi obţinut 50,58 la sută din voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor preliminare, Ion Ceban - primarul ales şi în scrutinul anterior, din 2019, când a candidat din partea socialiştilor - a obţinut 50,58% la sută din sufragii (132 245 voturi), în timp ce Lilian Carp, candidatul PAS - partidul de guvernământ - a obţinut 28,27% din voturi (73 930 voturi).

Şi în Consiliul Municipal Chişinău, cele mai multe locuri le vor avea consilierii din echipa lui Ion Ceban. Pentru MAN au votat 33,10% din alegători. Pe locul doi este PAS cu 32,88%, urmează PSRM – cu 9,64% şi PCRM – cu 4,46%, scrie NewsMaker.

Edilul în funcţie Ion Ceban, care şi-a suspendat activitatea pe durata campaniei electroale, şi-a revendicat victoria din primul tur al alegerilor, acuzând că partidul de guvernământ PAS că a încercat să fraudeze scrutinul.

„Conform datelor preliminare – MAN a câştigat în Chişinău. Aduc sincere mulţumiri tuturor locuitorilor, în numele meu şi al echipei. Au fost manipulări, trişări şi multe încercări de a frauda alegerile, în folosul partidului de la guvernare. A fost cel mai lung proces de numărare al voturilor, din toate scrutinele din ultimii ani. După calculele noastre, minim 51% din voturile exprimate în municipiu, trebuiau să fie pentru Primarul General şi 34 la sută – pentru MAN în CMC. Vom publica toate procesele verbale. Muncim şi la această oră şi mulţumesc reprezentanţilor MAN, prezenţi la secţiile de votare, care au monitorizat procesul electoral şi cel de numărare al voturilor”, a declarat Ion Ceban luni dimineaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.