Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor abundente care au declanşat viituri şi inundaţii puternice în nord-vestul Turciei, a anunţat miercuri agenţia de ştiri Anadolu, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci persoane au murit şi o persoană este dată dispărută în provincia Kirklareli, în apropiere de graniţa cu Bulgaria şi Grecia, după ce marţi seara târziu casele au fost surprinse de viituri, a relatat presa locală.

Autorităţile au precizat că alte două persoane au murit şi 31 au fost rănite în districtele Basaksehir şi Kucukcekmece din nordul Istanbulului, unde imaginile au surprins maşini plutind în apă.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a declarat că operaţiunile de căutare şi salvare continuă şi a promis sprijin financiar pentru familiile din zonele afectate de inundaţii.

Aproximativ 125 de litri de ploaie pe metru pătrat au lovit Istanbulul în mai puţin de şase ore, un volum de precipitaţii egal cu ceea ce cel mai mare oraş al Turciei s-ar aştepta în mod normal în întreaga lună septembrie.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii fără precedent în sud-estul Europei, deteriorând infrastructura şi determinând evacuări. Cel puţin două persoane au murit după ce locuinţe şi magazine au fost inundate miercuri în centrul Greciei unde cantitatea de ploaie a fost fără precedent în istoria măsurătorilor meteorologice. Marţi, două persoane au fost ucise de inundaţii în regiunea bulgară a Mării Negre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.