Casele au fost inundate în Melbourne şi în alte oraşe din sud-estul Australiei, iar locuitorii au fost sfătuiţi să îşi părăsească locuinţele, vineri, debitele râurilor fiind prognozate să rămână periculos de ridicate timp de câteva zile, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 70 de locuitori fost sfătuiţi să părăsească suburbia Maribyrnong din nord-vestul Melbourneului, alături de alte sute de locuitori din oraşele din statul Victoria, Benalla şi Wedderburn, au declarat autorităţile. Melbourne este al doilea cel mai populat oraş din Australia, cu 5 milioane de locuitori.

Aproximativ 500 de case din Victoria au fost inundate, iar alte 500 au fost izolate de inundaţii, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews. Aceste cifre vor creşte, a spus el.

”Adevărata provocare este acum un alt episod ploios săptămâna viitoare, iar Biroul (de Meteorologie) prognozează mai multe ploi în următoarele şase până la opt săptămâni şi nu va fi nevoie de precipitaţii suplimentare pentru alte inundaţii”, a adăugat Andrews.

Andrews a spus că 4.700 de case nu au curent, în creştere faţă de t cele 3.500 pe care Serviciul de Urgenţă de Stat Victoria le-a raportat mai devreme în cursul zilei.


Biroul de Meteorologie a anunţat că au avut loc inundaţii majore aproape de un nivel record, sau sunt estimate să aibă loc pe multe râuri din Victoria şi statul insular Tasmania.

La nord de Victoria, au avut loc inundaţii moderate de-a lungul mai multor râuri din statul New South Wales, a precizat Biroul de Meteorologie.

Un bărbat de 63 de ani a fost dat dispărut în apele inundaţiilor din New South Wales, marţi, iar o persoană a fost dată dispărută vineri în centrul statului Victoria, au declarat oficialii. Nu au fost făcute publice detalii despre persoana dispărută din oraşul Newbridge.

Poliţia a găsit marţi cadavrul unui bărbat de 46 de ani în maşina sa scufundată în apă, în apropiere de oraşul Bathurst, la vest de Sydney, la o zi după ce acesta a murit.

Serviciul de Stat de Urgenţă a anunţat că a efectuat 108 misiuni de salvare în urma inundaţiilor în Victoria în ultimele 48 de ore.

Comandantul Serviciului de Urgenţă de Stat, Josh Gamble, a spus că delăsarea este principalul motiv pentru care oamenii au probleme.

”Mulţi dintre aceşti oameni îşi pun propriile vieţi în pericol, propriii copii în anumite circumstanţe, dar, mai important, îi pun în pericol pe alţi membri ai comunităţii şi respondenţi, iar acest lucru se întâmplă în toate părţile statului, nu doar în zonele metropolitane”, a adăugat Gamble.

Ordinele de evacuare au fost, de asemenea, în vigoare pentru oraşul Rochester de pe râul Campaspe, la nord de Melbourne, şi oraşele din centrul statului Victoria, Carisbrook şi Seymour de pe râul Goulburn.

În New South Wales, 550 de persoane au fost izolate sau evacuate din oraşul Forbes, în timp ce râul Lachlan a fost inundat, au declarat autorităţile.

La sud de Forbes, părţi ale oraşului Wagga Wagga au fost evacuate după ce râul Murrumbidgee a ieşit din matcă Murrumbidgee.

”Din fericire, râul Murrumbidgee a atins apogeul joi şi începem să vedem scăderea nivelului inundaţiilor în acele zone”, a declarat Andrew Edmunds, un oficial al Serviciului de Urgenţă al statului New South Wales.

În Tasmania, locuitorii de pe coasta de nord se mutau pe terenuri mai înalte, iar nivelul râului era estimat să crească, iar portul major din Devonport a fost închis vineri din cauza inundaţiilor râului Mersey.

Biroul a spus că vârfurile inundaţiilor de pe râurile Meander şi Macquarie din Tasmania ar fi probabil cele mai mari înregistrate în istorie.

Sydneya depăşit săptămâna trecută recordul din 1950, iar anul 2022 a devenit astfel cel mai ploios an din istorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.