Interpol a solicitat, sâmbătă, clarificări din partea Chinei cu privire la situaţia şefului organizaţiei, Meng Hongwei, dat dispărut de la sfârşitul lunii septembrie, relatează Europe 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Interpol a solicitat clarificări din partea autorităţilor chineze cu privire la situaţia preşedintelui Interpol, Meng Hongwei. Secretariatul general al Interpol aşteaptă un răspuns oficial al autorităţilor chineze pentru a răspunde îngrijorărilor cu privire la starea preşedintelui”, a anunţat pe Twitter Jurgen Stock, secretarul general al Interpol.

Poliţia franceză investighează dispariţia şefului Interpol, Meng Hongwei, care a fost dat dispărut după ce a plecat din Franţa în China. În plus, soţia acestuia a fost plasată sub protecţie, potrivit Ministerului francez de Interne.

Soţia lui Meng a contactat poliţia din Lyon, unde este sediul Interpol, după ce nu a mai putut lua legătura cu soţul ei din 25 septembrie şi după ce a primit ameninţări pe telefon şi reţelele de socializare. Soţia lui Meng, care a rămas la Lyon alături de copii, a primit protecţia autorităţilor franceze.

Vineri, un ziar din Hong Kong a a anunţat, invocând o sursă anonimă, că şeful Interpolului, Meng Hongwei, a fost reţinut pentru a fi chestionat de „autorităţile disciplinare”, un termen folosit adesea pentru a descrie investigatorii din Partidul Comunist care se ocupă de cazurile de corupţie sau de trădare politică.

De asemenea, South China Morning Post a informat vineri că Hengwei a fost pus sub investigaţie imediat după ce a ajuns în China, săptămâna trecută.

Un purtător de cuvânt al Interpolului a declarat că agenţia este la curent cu articolul din South China Morning Post, dar nu a dorit să comenteze în această privinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.