Reprezentanţii Interpol au emis o ”alertă roşie” pentru patru suspecţi nord-coreeni, care sunt căutaţi de autorităţile malaeziene în legătură cu asasinarea fratelui vitreg al dictatorului de la Phenian. Kim Jong Nam a fost asasinat în urmă cu mai bine de o lună pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, fiind atacat de către două femei cu neurotoxina VX, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Malaysia a explicat că cei patru suspecţi nord-coreeni erau pe aeroport în timpul asasinării şi au fugit ulterior din ţară, cel mai probabil reuşind să ajungă la Phenian.

Această ”alertă roşie” reprezintă un echivalent pentru un mandat internaţional de arestare.

Însă, este puţin probabil ca această ”alertă roşie” să ducă la arestarea suspecţilor, întrucât regimul de la Phenian nu face parte din Interpol.

Autorităţile malaeziene nu au învinuit direct Coreea de Nord pentru asasinarea lui Kim Jong Nam, dar acest scenariu a fost deja înaintat de Seul şi Washington.

Anchetatorii au cerut în schimb predarea celor patru suspecţi nord-coreeni, dintre care trei ar putea să se ascundă în ambasada nord-coreeană din Kuala Lumpur.

Cei patru suspecţi numiţi în ”alerta roşie” sunt Ri Ji Hyon (33 de ani), Hong Song Hac (34 de ani), O Jong Gil (55 de ani) şi Ri Jae Nam (57 de ani).

Regimul nord-coreean a negat orice implicare în asasinarea lui Kim Jong Nam.

Săptămâna trecută, autorităţile malaeziene au anunţat identitatea cetăţeanului nord-coreean decedat pe aeroportul din Kuala Lumpur, confirmând astfel că este vorba despre fratele dictatorului de la Phenian.

Reprezentanţii sud-coreeni susţin că patru persoane căutate pentru asasinare sunt spioni nord-coreeni, iar alţi doi suspecţi lucrează pentru ministerul de Externe de la Phenian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.