Liderul cartelului de droguri Sinaloa, Joaquin ”El Chapo” Guzman, a făcut miercuri un apel pentru accelerarea procedurilor de extrădare în Statele Unite, acuzând că este torturat prin privare de somn de către gardienii mexicani, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul lui El Chapo acuză că gardienii unei închisori de maximă securitate din Altiplano îi interzic interlopului să doarmă, iar acesta a ajuns într-o situaţie disperată.

„A ajuns la limită. Este un act de disperare”, a precizat avocatul Jose Refugio Rodriguez, care a fost însărcinat de liderul cartelului Sinaloa să negocieze cu autorităţile americane o sentinţă mai uşoară şi ispăşirea pedepsei într-o închisoare de securitate medie.

Joaquin Guzman a fost capturat de către autorităţile mexicane la începutul acestui an, după o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare de maximă securitate aflată în Altiplano, în apropiere de capitala Mexico City. De altfel, după capturare, autorităţile au luat măsuri excepţionale pentru a împiedica o nouă evadare a interlopului înainte de o eventuală extrădare în Statele Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.