Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va discuta joi cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, înainte de un summit G20 care se anunţă extrem de agitat, cu zeci de mii de protestatari antiglobalizare pregătiţi să declanşeze un adevărat ”infern” pe străzile oraşului Hamburg, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ameninţarea la adresa securităţii globale, reprezentată de lansarea cu succes a unei rachete balistice intercontinentale de către regimul nord-coreean, ar urma să domine atât summitul G20, precum şi discuţiile dintre Angela Merkel şi Donald Trump.

Aceasta este a treia întâlnire dintre Trump şi Merkel, după învestirea miliardarului republican la Casa Albă.

Cei doi lideri au intrat deja în conflict din cauza poziţiilor extrem de diferite vizavi de încălzirea globală, care au dus la retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris.

De asemenea, cancelarul german l-a criticat miercuri pe preşedintele american pentru promovarea protecţionismului economic în locul cooperării dintre ţări. Merkel şi Trump s-au contrazis şi în legătură cu cheltuielile pentru Apărare şi contribuţiile la bugetul NATO.

”În timp ce căutăm modalităţi prin care să lucrăm împreună pentru binele tuturor, administraţia americană nu vede procesul globalizării drept o situaţie câştig-câştig, ci mai degrabă ca o situaţie în care există pierzători şi învingători”, a declaray Merkel pentru publicaţia Die Zeit.

Merkel a atacat decizia miliardarului american de a retrage Statele Unite din Acordul Climatic de la Paris, în vreme ce Donald Trump a atacat-o pe aceasta pentru politica porţilor deschise în faţa crizei migranţilor din Europa.

Deşi cancelarul va conduce summitul G20, aceasta a încercat în ultimele zile să minimalizeze aşteptările analiştilor cu privire la reuşitele pe care ar putea să le obţină liderii celor mai puternice 20 de economii la Hamburg.

Merkel va avea nevoie de toate calităţile sale de negociator, pentru a se asigura că Trump nu deturnează agenda G20, dar fără a-l izola pe preşedintele american la Hamburg. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.