Doi generali, unul din Norvegia, ţară membră NATO, şi unul din Rusia, s-au întâlnit joi în Arctica pentru a discuta despre cooperarea la frontieră şi despre chestiuni conexe, acesta fiind prima întâlnire cunoscută de acest gen de la invadarea Ucrainei de către Moscova, anul trecut, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirea a fost anunţată vineri de forţele armate norvegiene.

Generalul-locotenent Yngve Odlo, şeful cartierului general operaţional al Norvegiei, şi general-locotenentul Stanislav Vladimirovici Maslov, şeful Directoratului FSB pentru frontiera de vest din regiunea arctică a Rusiei, s-au întâlnit pe o navă a Pazei de coastă norvegiene, a precizat armata norvegiană într-un comunicat.

Rusia şi Norvegia împart o graniţă comună în Arctica.

„Este important să se desfăşoare aceste întâlniri pentru a discuta provocările şi a conveni asupra obiectivelor comune şi asupra măsurilor necesare privind cooperarea la frontieră, cooperarea în domeniul operaţiunilor de salvare şi managementul pescuitului”, a declarat generalul Odlo, citat în comunicat. „Se pot preveni accidentele şi neînţelegerile dintre Norvegia şi Rusia”, a subliniat el.

Delegaţia Norvegiei a fost formată, pe lângă şeful cartierului general operaţional norvegian, din reprezentanţi ai Pazei de coastă norvegiene, comisarul pentru frontieră norvegian şi ataşatul militar norvegian de la Moscova.

Cooperarea la graniţa norvegiano-rusă se bazează pe un acord bilateral datând din 1949. Cooperarea în domeniul pescuitului dintre cele două ţări datează din anii 1970.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.