Lideri politici s-au întâlnit în weekend la o conferinţă a extremei drepte, la Roma, la apelul Partidului Fratelli d'Italia şi preşedintei sale Georgia Meloni, care a venit la reuniune împreună cu premierul Giuseppe Conte, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între alţii, la întâlnire au participat premierul ungar Viktor Orban şi Hermann Hertsch de la Partidul spaniol Vox.

”Dreapta are cu adevărat posibilitatea ca, în următorii cinci ani, în Parlamentul European (PE), să schimbe echilibrul puterii pe care-l cunoaştem acum”, potrivit lui Hermann Hertsch.

”Cineva, în Germania, va trebui să ia hotărârea, în următorii ani, dacă CDU (Uniunea Creştin Democrată a cancelarului Angela Merkel) vrea să se afle în continuare într-un guvern de stânga sau dacă vrea cu adevărat săfacă un guvern conservator cu (Partidul Alianţa pentru Germania) AfD (extremă dreapta) de dreapta”, a spus el. ”Vreau să spun că acest tip de decizie trebuie săfie luată”, a adăugat el.

În afară de premierul suveranist ungar, alt invitat de marcă a fost italianul Antonio Tajani, de la Partidul Forza Italia (dreapta) al lui Silvio Berlusconi.

”Imigraţia este o problemă care trebuie să fie rezolvată la nivel european. Nu este o problemă naţională, nu este nici măcar o problemă de uşi deschise, de uşi închise, de vapoare ale unor ONG-uri”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului European.

”Fie există o strategie pe termen lung, fie riscăm cu adevărat să continuăm să fim o trecere... Chiar şi cu porţile închise, ambarcaţiuni micicontinuă să sosească cu mulţi imigranţi clandestini, aşa că...”, a adăugat el.

”Este un eveniment care se află a 22-a ediţie şi care a găzduit pentru prima oară un şef de stat. După ce a ignorat invitaţia lui Matteo Salvini, el a acceptat invitaţia şefei Fratelli d'Italia acum câteva luni”, a declarat, la Roma, Giorgia Orlandi.

”Este un mijloc de a retrezi la viaţă dreapta, dar şi de a o prezenta unită”, a adăugat ea.

”Iar dacă în Italia frontul opoziţiei este compact împotriva Guvernului galben-roşu, în Europa continuă disensiunile. Nu doar că Liga (extremă dreapta) şi Fratelli d'Italia aparţin unor grupuri diferite, dar Viktor Orban însuţi, simbolul suveranităţii, preferă pentru moment să rămână în Partidul Popular European (PPE, dreapta) şi să-i păstreze echilibrul”, este ea de părere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.