Norvegia a anunţat luni moartea prin hemoragie cerebrală a unei îngrijitoare în vârstă de până în 50 de ani, care a fost spitalizată după ce a fost vaccinată cu vaccinul împotrova covid-19 AstraZeneca-Oxford, fără să se stabilească, în acest stadiu, vreo legătură cu vaccinarea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este al doilea caz de acest fel semnalat în decurs de câteva zile în această ţară din Nord, care a suspendat joi, ”din precauţie”, utilizarea vaccinului dezvoltat de către laboratorul anglo-suedez.

Autorităţile sanitare norvegiene au anunţat sâmbătă spitalizarea a trei membri ai personalului de îngrijire, suferind de trombocitopenie - o cantitate anormal de mică de trombocite -, sângerări şi prezentând cheaguri de sânge.

Prezentaţi ca fiind relativ tineri, aceşti îngrijitori au fost vaccinaţi anterior cu vaccinul AstraZeneca Oxford.

Unul dintre cei trei îngrijitori, prezentat drept o femeie în vârstă de până în 50 de ani, care se afla într-o ”stare bună de sănătate”, a murit duminică, în urma unei hemoragii cerenbrale, au anunţat autorităţile sanitare.

Ea a fost spitalizată joi, la aproximativ o săptămână după ce a fost vaccinată cu vaccinul AstraZeneca-Oxford.

”Nu putem exclude şi nici confirma că acest lucru are vreo legătură cu vaccinul”, a declarat, într-o conferinţă de presă, un reprezentant al Agenţiei norvegiene a medicamentului Steinar Madsen.

Starea sănătăţii celorlalţi doi îngrijitori spitalizaţi este ”staţionară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.