O rusoaică în vârstă de 40 de ani, expertă în informatică, a fost arestată luni la Genova, în nord-vestul Italiei, acuzată că face parte dintr-o grupare internaţională care clonează carduri bancare şi cu privire la faptul că schimba banii furaţi în cripromonede, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În viaţa de zi cu zi era o mamă liniştită, dar, în realitate, în spatele unei aparente normalităţi, se ascunde hacker. Ea este de fapt un inginer informatician cu o pasiune faţă de infracţiuni şi cripromonede”, denunţă într-un comunicat poliţia.

Femeia crea identităţi false şi fura bani victmelor cu ajutorul unor carduri bancare clonate, iar apoi folosea aceşti bani pentru a cumpăra smartphone-uri de ultimă generaţie sau material informatic ultramodern.

Acest materail era apoi fie trimis în Rusia, la alţi membri ai grupării criminale, fie revândut pe site-uri de comerţ onşine, se precizează în comunicat.

Banii câştigaţi în acest fel ”erau apoi schimbaţi prin achiziţionarea de criptomonede”, potrivit poliţiei.

Poliţia a confiscat la domiciliul femeii - pe a cărei identitate nu a dezvăluit-o - sute de carduri de credit şi o mare cantitate de materail informatic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.