Peste 270 de membri ai secţiilor de votare au murit în Indonezia din cauza oboselii şi a bolilor survenite orelor lungi în care au fost nevoiţi să numere milioane de voturi, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La alegerile din 17 aprilie, pentru prima oară în ţara de 260 de milioane de locuitori s-a votat alegerea preşedinelui dar şi membrilor parlamentului şi a consiliior locale.

80 la sută din cei 193 de milioane de votanţi s-au prezentat la cele 800.000 de secţii de votare.

Însă un scrutin desfăşurat pe parcursul a opt ore într-o ţară ce se întinde pe 5,000km a dus la moartea a 272 de membri ai secţiilor de votare, care au fost nevoiţi să ia fiecare vot la mână, scrie The Guardian.

Cele 272 de persoane au murit din cauza epuizării, care a dus la apariţia unor boli, în timp ce alte 1,878 acuză probleme de sănătate, a declarat Arief Priyo Susanto, purtător de cuvânt al Comisiei Electorale (KPU).

Ministrul Sănătăţii a emis o circulară, la 23 aprilie, prin care cere instituţiilor medicale să acorde prioritate membrilor secţiilor de votare, în timp ce Ministerul de Finanţe a anunţat că ajuta financiar familiile persoanelor decedate.

KPU este acuzată că nu a reuşit să managerieze corect munca stafului, conform lui Ahmad Muzani, şeful de campanie al candidatului opoziţiei Prabowo Subianto.

Prabowo susţine că unele buletine de vot au fost falsificate în favoarea preşedintelui în exerciţiu, Joko Widodo.

KPU va încheia numărătoarea voturilor şi va anunţa câştigătorii la 22 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.