Douăzeci de persoane au fost ucise de fulgere în opt districte din statul Bihar, din estul Indiei, în doar douăzeci şi patru de ore, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe furtuni cu fulgere au fost prognozate în părţile de nord ale statului Bihar pentru miercuri şi joi.

Ministrul-şef din Bihar, Nitish Kumar, le-a cerut oamenilor să urmeze îndeaproape sfaturile autorităţii de gestionare a dezastrelor din stat.

Sute de oameni mor în India în fiecare an din cauza fulgerelor din timpul ploilor musonice. Unul dintre motivele invocate pentru numărul mare de decese este numărul mare de persoane care lucrează în spaţii deschise în India în comparaţie cu alte părţi ale lumii, ceea ce îi face mai vulnerabili.

Kumar a anunţat, marţi, o despăgubire în valoare de 400,00 de rupii (5.008 dolari) pentru familiile fiecăruia dintre cei decedaţi.

Ministrul-şef a organizat o întâlnire săptămâna trecută şi a cerut oficialilor de stat să instaleze paratrăsnet în toate clădirile guvernamentale, inclusiv în şcoli şi spitale, a relatat cotidianul The Times of India.

Poziţia geografică a statului îl face deosebit de susceptibil la producerea de fulgere în timpul ploilor musonice, se arată în raport.

În luna februarie a acestui an, BBC a relatat că numărul loviturilor de fulgere în India a crescut brusc în ultimii ani.

Datele din satelit adunate de Institutul Indian de Meteorologie Tropicală arată că fulgerele ”au crescut rapid” între 1995 şi 2014.

India a înregistrat peste 18 milioane de lovituri de fulgere între aprilie 2020 şi martie 2021, potrivit unui studiu realizat de Consiliul non-profit de promovare a sistemelor de observare rezistente la climă. Aceasta a fost o creştere de 34% faţă de o perioadă similară din anul precedent.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.