Cel puţin 25 de persoane au murit, iar alte opt au fost rănite după ce un autobuz a luat foc pe o autostradă din statul Maharashtra, în vestul Indiei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat sâmbătă poliţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În autobuz se aflau între 30 şi 35 de persoane. Douăzeci şi cinci de persoane au murit şi alte opt au fost rănite", a declarat pentru AFP Baburao Mahamuni, un oficial al poliţiei.

Autobuzul se îndrepta spre oraşul Pune după miezul nopţii, când a lovit un stâlp şi s-a răsturnat, iar rezervorul a luat foc. Trei copii se numără printre morţi, a declarat un ofiţer de poliţie. Răniţii, inclusiv şoferul autobuzului, au fost transferaţi la un spital din apropierea locului accidentului, care se află la aproximativ 400 de kilometri est de capitala financiară a Indiei, Mumbai.

Poliţia a declarat că a lansat o anchetă privind circumstanţele în care s-a produs tragedia. "Prioritatea în acest moment este identificarea cadavrelor şi predarea lor familiilor", a declarat comisarul de poliţie Sunil Kadasane, citat de presa locală.

Imaginile difuzate de presă arată autobuzul în flăcări şi rămăşiţele carbonizate ale vehiculului răsturnat pe autostradă. "Sunt profund întristat de groaznicul accident de autobuz din Buldhana", a reacţionat premierul Narendra Modi pe Twitter. "Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de familiile celor care şi-au pierdut viaţa. Fie ca răniţii să se recupereze rapid", a adăugat el.



Accidentele sunt frecvente pe vasta reţea rutieră din India, care este prost întreţinută şi este cunoscută ca fiind periculoasă. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale publicat în 2021, 11% din totalul deceselor pe şosele au loc în India, chiar dacă ţara reprezintă doar 1% din vehiculele din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.