Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 25 au fost rănite, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit, duminică, în statul indian Andhra Pradesh, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Căilor Ferate a precizat, într-un comunicat, că două vagoane ale unuia dintre trenurile care transportau pasageri au deraiat, iar o anchetă preliminară a constatat că o "eroare umană" a dus la coliziune, cauzată de "depăşirea semnalului" de către trenul de pasageri Visakhapatnam-Rayagada între Alamanda şi Kantakapalle.

Accidentul a avut loc când trenul de pasageri Visakhapatnam-Rayagada s-a oprit din cauza ruperii unui cablu aerian, iar trenul care venea din sens opus, un serviciu Visakhapatnam-Palasa Express, a intrat în el, deraind vagoanele trenului staţionat, a declarat un înalt oficial al căilor ferate.

Ministrul-şef al Andhra Pradesh, Y.S. Jagan Mohan Reddy, a ordonat luarea imediată de măsuri de ajutor şi a cerut ca ambulanţele să fie trimise de urgenţă din Visakhapatnam şi Anakapalli, cele mai apropiate districte de Vizianagaram, a declarat biroul său într-un comunicat.

Accidentul are loc la doar câteva luni după ce compania feroviară de stat din India a suferit cel mai grav accident feroviar din ultimele două decenii, când 292 de persoane au fost ucise. În acel accident, un tren de pasageri a lovit un tren de marfă staţionat, a sărit de pe şine şi a lovit un alt tren de pasageri care venea din sens opus.

Căile ferate indiene, a patra reţea feroviară ca mărime din lume, este un monopol de stat condus de Consiliul Căilor Ferate.

Reţeaua feroviară trece printr-o transformare de 30 de miliarde de dolari, cu trenuri noi şi staţii moderne, în cadrul eforturilor premierului Narendra Modi de a stimula infrastructura şi conectivitatea.

Duminică, Modi a declarat pe platforma de socializare X că a vorbit cu ministrul Căilor Ferate.

 

"Autorităţile oferă toată asistenţa posibilă celor afectaţi", a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.