India a lansat cu succes o rachetă balistică dintr-un submarin cu propulsie nucleară de fabricaţie indiană vineri, a anunţat Ministerul indian al Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest test de „capacitate de descurajare nucleară” efectuat de India o face una dintre cele şase ţări din lume (alături de Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Regatul Unit) cu capacităţi de lovitură şi contraatacuri nucleare pe uscat, pe mare şi în aer.

Testul cu rachete balistice, de la un submarin „fabricat în India”, evidenţiază şi mai mult progresul Indiei în fabricarea propriului echipament militar. Gigantul asiatic este într-adevăr unul dintre cei mai mari importatori de arme din lume şi încă depinde foarte mult de Moscova, cel mai mare şi cel mai vechi furnizor al său de echipamente militare, de zeci de ani.

Lansarea a fost „semnificativă în dovedirea competenţei echipajului” şi „validarea” programului submarinelor cu rachete balistice nucleare (SSBN), „o componentă cheie a capacităţii de descurajare nucleară a Indiei”, a spus Ministerul Apărării. „Toţi parametrii operaţionali şi tehnologici ai sistemului de arme” tras din submarinul INS Arihant din Golful Bengal „au fost depăşiţi”, a adăugat forul de la New Delhi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.